Bengelkes Lindanussingel

Buitenschoolse opvang de Bengels ( Locatie Lindanussingel)

Op onze locatie Lindanussingel, onze BSO is hier gehuisvest in een vleugel van Basisschool de Steenenbrug, hebben we ruimte voor 29 kinderen.
Naast de buitenschoolse opvang bieden wij ook voorschoolse- en vakantieopvang aan. De vakantieopvang vindt plaats op de locatie van de Schoolstraat.
 Ook hier zijn altijd vaste leidsters aanwezig om de kinderen rust en regelmaat te kunnen bieden. De kinderen worden door diezelfde leidsters dagelijks van school opgehaald. Allereerst is er een eet-en drink moment. Hier kunnen de kinderen hun ei kwijt over de gebeurtenissen van de dag. Daarna geldt dat er activiteiten worden aangeboden waaruit de kinderen kunnen kiezen. Het liefst zijn we buiten aan het genieten op de grote speelplaats of in het kleine bos naast het hockeyveld.

Ook worden er wekelijks bakactiviteiten aangeboden die de kinderen erg waarderen. Ook op deze locatie werken we met thema's die de kinderen zelf mogen bedenken en daarbij ideeën voor activiteiten kunnen aandragen. Zo is er een kerstdiner met zelfgemaakte hapjes, op bezoek bij de kinderboederij en hebben we een kijkje mogen nemen achter de schermen bij de bioscoop in Roermond!

De speelruimte heeft een computerhoekje, waar de computers staan. Hierboven zijn kasten met boeken en speelgoed. Er is een verkleedhoekje, waar verkleedspullen liggen. Er is een air-hockey tafel. In de lange gang zijn verschillende hoeken zoals bijvoorbeeld eens schoolhoek met schooltafeltjes en een schoolbord, waar de kinderen schooltje kunnen spelen. De binnenruimte wordt regelmatig veranderd, zodat de ruimte de kinderen blijven prikkelen. Belangrijk hierbij is dat de ruimte overzichtelijk blijft, en de veiligheid gewaarborgd blijft.