Bengelkes Lindanussingel

Buitenschoolse opvang de Bengels ( Locatie Lindanussingel)

Onze BSO op de locatie Lindanussingel, is gehuisvest in een vleugel van Basisschool de Steenenbrug. Deze groep biedt ruimte voor 29 kinderen.

Naast de buitenschoolse opvang bieden wij ook voorschoolse- en vakantieopvang aan. De vakantieopvang vindt plaats op de locatie van de Schoolstraat.

Op de BSO zijn altijd vaste pedagogisch medewerkers aanwezig om de kinderen rust en regelmaat te kunnen bieden. De kinderen worden door dezelfde pedagogisch medewerkers dagelijks van school opgehaald. Allereerst is er een eet-en drink moment. Tijdens dit moment kunnen de kinderen vertellen over de gebeurtenissen van de dag.

Daarna worden er verschillende activiteiten aangeboden waaruit de kinderen kunnen kiezen. Van een spelletje memorie, tot een potje trefbal, een knutselactiviteit, een boek lezen, een uitstapje of zelfstandig huiswerk maken. Het liefst zijn we buiten aan het genieten op de grote speelplaats of in het kleine bos naast het hockeyveld.

Wat de BSO zo leuk maakt is dat niks moet maar bijna alles kan!

Onbewust leren kinderen tijdens alle activiteiten, dit gaat vanzelf. Het kan gaan om de activiteit zelf of juist de omgang met andere kinderen en pedagogisch medewerkers.
Er worden wekelijks bakactiviteiten aangeboden die de kinderen erg waarderen.  Op deze locatie werken we ook met thema's die de kinderen zelf mogen bedenken en daarbij ideeën voor activiteiten kunnen aandragen. Zo is er een kerstdiner met zelfgemaakte hapjes, gaan we op bezoek bij de kinderboerderij en hebben we een kijkje mogen nemen achter de schermen bij de bioscoop in Roermond!