Welkom bij ’t Treintje & de Bengelkes

Kinderopvang en buitenschoolse opvang

Kinderopvang

Onze missie is een veilige en vertrouwde opvang te bieden waarin aandacht voor het individuele kind centraal staat.

Buitenschoolse opvang

Onze buitenschoolse opvang biedt kinderen na schooltijd een plek waar leuke, verantwoorde activiteiten aan worden geboden. Niks is verplicht maar veel is mogelijk!

Peuterspeelzaal

Onze peuterspeelzalen hebben zowel een regulier karakter als een VVE- mogelijkheid. Ook hier staat het individuele kind centraal.

Over ons

-HET WELZIJN VAN HET KIND STAAT BIJ ONS CENTRAAL-

Als ouder heeft u natuurlijk het beste met uw kind voor.

Uw keuze voor een kinderopvang of buitenschoolse opvang is dan ook meer dan alleen het regelen van opvang. Onze passie is een omgeving te creëren waar uw kind zich optimaal kan ontwikkelen. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen individuele behoefte en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. 

Wij bieden uw kind een plek waar het zich welkom, vertrouwt en veilig voelt. 

Uw kind krijgt alle ruimte om te spelen en te bewegen. Binnen, maar zeker ook buiten!


 Wij zorgen voor een vertrouwd gezicht voor u en uw kind.  Iedere groep heeft zijn eigen vaste pedagogisch medewerksters en we streven ernaar zo veel mogelijk vastigheid te bieden op de groep.

In geval van ziekte / vakantie zal er een andere pedagogisch medewerkster de groep leiden. Omdat wij met een vast team werken zal ook de 'invalkracht' bekend zijn met de groep en uw kind.

Team

Ontmoet ons enthousiaste team

 

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws

Activiteiten

Activiteiten zijn een belangrijk speerpunt in ons beleid.

Er wordt gewerkt met een pedagogisch werkplan. We volgen dagelijks een vast schema waarin buiten spelen minimaal twee keer voorkomt. Verder wordt er dagelijks gewerkt aan de te ontwikkelen vaardigheden van het kind. Denk hierbij aan puzzelen, knutselen, voorlezen etc. Aan de hand van thema’s, die om de 6 weken wisselen worden er activiteiten schema’s gemaakt, zodat alle ontwikkelingen ( cognitief, motorisch, sociaal emotioneel en taal ) aan bod komen.

Elke dag werken wij volgens een vast schema. Een frisse neus halen staat dan ook ieder dagdeel op het programma.

Buiten de activiteiten die we dagelijks aanbieden om de verschillende ontwikkelingsgebieden te stimuleren vinden we het net zo belangrijk om activiteiten buiten het reguliere schema te organiseren.

Per week gaat iedere groep minimaal 1 x op 'buitengewone' activiteit. Dit kan treinen kijken zijn, een bakactiviteit, weg met de bus of op bezoek bij de ' opa's en oma's'.
Hebben we de mogelijkheid en zit het weer mee dan gaan we vaker op pad.  

Voor de BSO geldt dat we kunnen gaan gymmen in de gymzaal, op BSO kamp, naar de speeltuin, naar zorghuis 'Herte' , het bos en ga zo maar door.
In de vakantietijd is het helemaal feest en in de afgelopen vakanties zijn we onder andere naar de Coockpit Budel, de Meinweg en de Graasj  geweest. We proberen er iedere dag een feestje van te maken!

Contact

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of een afspraak maken?
Vul het onderstaand formulier in en wij reageren binnen 3 werkdagen.