Gezondheid en beweging

Gezondheid en beweging

Gezond eten staat bij ons voor 'puur' eten. Vers fruit voor alle kinderen, geen fruit of groenten uit potjes. De warme maaltijd in de middag wordt op de groep bereid en is afkomstig van Apetito. Apetito heeft een speciale afdeling namelijk Junior Vita. Dit betekent dat ze een milde smaak hebben en dat het gebruik van kruiden en specerijen minimaal is. Behoudens een enkele uitzondering worden er bovendien geen kunstmatige kleurstoffen, smaakversterkers en zoetstoffen ingezet. Hierdoor komt de natuurlijke smaak het beste tot zijn recht. De producten en portiegroottes zijn afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen en ook voor kinderen met een dieet, allergie of speciale voedingsgewoonte heeft apetito een oplossing.

'S Ochtends krijgen alle kinderen vers fruit, in de middag wordt er een verantwoord tussendoortje aangeboden. Zowel voor de ochtend als de middag zorgen we voor variatie. De allerkleinste volgen uiteraard het eet-ritme van thuis. Zodra zij er klaar voor zijn krijgen zij ook (geprakt) vers fruit en/of groenten.

Vanaf 1 januari 2017 hebben wij ervoor gekozen om een warme maaltijd aan te bieden om 12 uur. Deze ontwikkeling is zeer positief ontvangen door kinderen en ouders. Vaak zijn de kleintjes te moe om 's avonds goed te kunnen eten. Verder is het over het algemeen 'zien eten, doet eten' en stimuleren de kinderen elkaar (on)bewust om te eten.  

Verder hoort bij gezondheid natuurlijk ook bewegen en de buitenlucht. Ieder dagdeel gaan de kinderen dan ook lekker buiten een frisse neus halen en worden er allerhande activiteiten aangeboden. Lekker wandelen doen we graag of spelen in het park.

We maken ook gebruik van de gymzaal om daar met de kids te kunnen ravotten bij slecht weer, zo kan toch iedereen z'n energie kwijt.