Gezondheid en beweging

Gezondheid en beweging

Gezond eten staat bij ons voor 'puur' eten. Vers fruit voor alle kinderen, geen fruit of groenten uit potjes. De warme maaltijd in de middag wordt vers voor ons bereid door Metsemakers uit Herten. Voor de jongere kinderen wordt het eten vers voor ons bereid door PSW. Het eten wordt op een verantwoorde manier met verse en verantwoorde producten zonder toegevoegde geur, kleur en smaakstoffen klaargemaakt.

'S Ochtends krijgen alle kinderen vers fruit, in de middag wordt er een verantwoord tussendoortje aangeboden. Zowel voor de ochtend als de middag zorgen we voor variatie. De allerkleinste volgen uiteraard het eet-ritme van thuis. Zodra zij er klaar voor zijn krijgen zij ook (geprakt) vers fruit en/of groenten.

Vanaf 1 januari 2017 hebben wij ervoor gekozen om een warme maaltijd aan te bieden om 12 uur. Deze ontwikkeling is zeer positief ontvangen door kinderen en ouders. Vaak zijn de kleintjes te moe om 's avonds goed te kunnen eten. Verder is het over het algemeen 'zien eten, doet eten' en stimuleren de kinderen elkaar (on)bewust om te eten.  

Verder hoort bij gezondheid natuurlijk ook bewegen en de buitenlucht. Ieder dagdeel gaan de kinderen dan ook lekker buiten een frisse neus halen en worden er allerhande activiteiten aangeboden. Lekker wandelen doen we graag of spelen in het park.

We maken ook gebruik van de gymzaal om daar met de kids te kunnen ravotten bij slecht weer, zo kan toch iedereen z'n energie kwijt.