Treintje

Kinderdagverblijf ‘t Treintje

Kinderdagverblijf ‘t Treintje is 1 april 1995 in Roermond opgericht door Alda van Melick en Jeanny van Avesaath. ‘t Treintje is klein van opzet met een verticale groep van gemiddeld 14 kinderen en minimaal twee/drie vaste leidsters per dag, afhankelijk van de groepsgrootte. De groepsgrootte is maximaal 16 kinderen.

Door de kleinschaligheid kan  ‘t Treintje een intieme huiselijke sfeer bieden. Wij vinden het zeer belangrijk dat uw kind vaste gezichten ziet en zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van uw kind. KOV 't Treintje werkt met thema's. Aan de hand van de thema's kiezen wij activiteiten, knutselwerkjes en werkjes voor de grootste kindjes.

't Treintje ligt centraal en is zo de ideale uitvalsbasis om leuke activiteiten te ondernemen. Zo gaan wij graag naar de treinen kijken, op pad met de bus, spelen bij de Graasj, rennen in het stadspark en ga zo maar door. Daarnaast gaan wij per dag minimaal twee keer buiten spelen in onze ommuurde stadstuin.

Elk kind heeft een mentor waar hij/zij op terug kan vallen en die de ontwikkeling van het kind observeert. Dagelijks volgens wij een schema zodat er structuur en rust is ingebouwd. Wat 't Treintje zo bijzonder maakt is dat door het kleinschaligheid er veel ruimte is voor de ontwikkeling van het individuele kind.