Treintje

Kinderdagverblijf ‘t Treintje

Kinderopvang ‘t Treintje is 1 april 1995 in Roermond opgericht door Alda van Melick en Jeanny van Avesaath. ‘t Treintje is klein en huiselijk opgezet met een verticale groep van maximaal 16 kinderen met minimaal twee/drie vaste pedagogisch medewerkers per dag, afhankelijk van de groepsgrootte.

Het werken met een verticale groep betekent dat kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar in één groep zitten. Hierdoor leren de oudere kinderen zorgen voor de jongste en kunnen de jongste kinderen zich optrekken aan de oudste. De groep is dan ook ingericht voor alle leeftijden en er is voor elke leeftijd passend speelmateriaal.  

Door de kleinschaligheid kan  ‘t Treintje een intieme huiselijke sfeer bieden. Wij vinden het zeer belangrijk dat uw kind vaste gezichten ziet en zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van uw kind. KOV 't Treintje werkt met thema's. Aan de hand van de thema's stellen wij een activiteiten schema op met passende activiteiten, knutselwerkjes en werkjes voor de peuters.

't Treintje ligt centraal in Roermond en is zo de ideale uitvalsbasis om leuke activiteiten te ondernemen. Zo gaan wij graag naar de treinen kijken, op pad met de bus, spelen bij de Graasj, rennen in het stadspark en ga zo maar door. Daarnaast gaan wij per dag minimaal twee keer buiten spelen in onze ommuurde stadstuin.

Elk kind heeft een mentor waar hij/zij op terug kan vallen en die de ontwikkeling van het kind observeert en bespreekt met ouders. Dagelijks volgens wij een dagritme zodat er structuur en rust is ingebouwd. Wat 't Treintje zo bijzonder maakt is dat door de kleinschaligheid er veel ruimte is voor de ontwikkeling van het individuele kind.