Nieuws

St. Maarten en Sinterklaas in Herten

St. Maarten en Sinterklaas in Herten

Ook dit jaar organiseert Stichting Comité Kinderfeesten Herten de St. Maartenviering en de intocht van Sinterklaas.

Op vrijdag 10 november vieren wij het feest van Sint Maarten. Om 18.30 uur is er in de St. Michaëlkerk een korte kerkdienst. Schoolkinderen beelden tijdens de dienst het verhaal van Sint Maarten uit. Aansluitend trekt Sint Maarten met zijn paard in de lampionnentocht vanaf de kerk naar het schuttersterrein in Merum. Daar wordt het traditionele Sint Maartensvuur ontstoken. De kinderen met de leukste zelfgemaakte lampion worden beloond met een kleine attentie.

Op zondag 19 november komt Sinterklaas aan in Herten. Net zoals het afgelopen jaar komt hij met zijn boot vol pakjes en pieten aan bij het dagstrand van het Windsurfcentrum Roermond aan de Oolderplas, nabij hotel-restaurant Oolderhof.

Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom bij het dagstrand om Sinterklaas op te wachten. Met muziek van fanfare St. Cecilia zullen we om ca. 13.30 uur de Sint aan wal begroeten. Vervolgens is iedereen uitgenodigd om Sinterklaas te vergezellen naar de zaal Ooleander van Oolderhof. Geheel vrijblijvend kunnen de kinderen en hun ouders vanaf 14.30 uur in deze sfeervolle zaal de Sint en zijn Pieten toezingen en hartelijk welkom heten in Herten. Na afloop krijgen de kinderen de gelegenheid om met Sint en de Pieten op de foto te gaan.

In de week vóór de intocht krijgen de kinderen op school en bij de kinderopvang een kleurplaat. Op de dag van de intocht kunnen de kinderen de kleurplaat inleveren in de Ooleander. Sinterklaas beloont de mooiste kleurplaten met een prijsje.

Voorafgaand aan de intocht verzorgt Restaurant Oolderhof de jaarlijks terugkerende Pietenbrunch. Meer informatie hierover vindt u op www.oolderhof.nl

In verband met de verwachten drukte verzoeken wij iedereen om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar de Oolderplas te komen.

Kijk voor meer informatie ook op www.ckherten.nl of op de facebookpagina van de Stichting.